O klubu

O klubu

Beogradski streličarski klub, poznatiji kao BSK (ovim se, nadamo se, zauvek razrešava misterija šta tačno BSK znači), osnovan je 2003. godine. Do danas smo postali najtrofejniji i, po broju članova i takmičara, najveći streličarski klub u Beogradu.
Prvih nekoliko godina smo bili smešteni u Donjem gradu na Kalemegdanu, a onda smo se povukli u šumu, tačnije na obod Zvezdarske šume, na teren FK Trudbenik, tako da sada imamo najlepši streličarski teren na mirnom mestu nedaleko od centra grada. U zimskom periodu se premeštamo u zatvorene prostore- sale.
Članovi BSK-a, rekreativci, takmičari, treneri, sudije, slučajni p(r)olaznici, pripadaju svim starosnim dobima i najrazličitijim zanimanjima, a najviše se ponosimo velikim brojem ženskih članova i studenata.

Organizujemo turnire u okviru Streličarskog saveza Srbije i Streličarskog saveza Beograda, pravimo škole streličarstva, učestvujemo na turnirima u Srbiji i kad kod možemo u inostranstvu i najviše od svega volimo da –jedemo i družimo se.
Naši članovi su državni rekorderi u više kategorija (12 državnih rekorda u ženskim disciplinama), učestvovali smo kao članovi državne reprezentacije na raznim međunarodnim gran pri takmičenjima i prvenstvima, Svetskom studentskom prvenstvu i na Univerzijadi (čak 4 od ukupno 12 članova univerzitetske reprezentacije je iz BSK-a) i imamo naviku da se sa svih turnira vraćamo sa po nekoliko osvojenih medalja.

Osim takmičarske strane streličarstva, imamo višegodišnje iskustvo i sjajnu reputaciju u organizaciji team-buildinga sa domaćim i stranim klijentima. Takođe, organizujemo i promocije streličarstva na manifestacijama kao što su Sport Fest, Beer Fest, Beogradski maraton i na druge načine učestvujemo u sportskom životu Beograda i Srbije.

U redovima BSK-a je trener EMAU nivoa (najviši evropski sertifikat za trenere), više nacionalnih trenera i instruktora, kao i četiri nacionalne sudije.

Sada, pošto znate šta sve imamo i umemo, za kraj treba još jednom naglasiti da najviše volimo da se družimo i jedemo.

A, da, i da pucamo.

strelica
Dobrodošli strelica strelica Dobrodošli

Dobrodošli na sajt Beogradskog streličarskog kluba. Pozivamo vas da razgledate okolo, informišete se o dešavanjima u našem klubu, predstojećim turnirima i streličarstvu u našoj zemlji.

Imamo samo jedno upozorenje: pazite se pobesnelih veverica!